АФОНД

Законодавством України передбачені випадки, коли пенсійні виплати можуть бути зменшені на 50%. Про це повідомляє офіційне видання ПФУ "Пенсійний кур'єр" у себе на сторінці в Facebook. Зокрема, в редакцію видання звернувся пенсіонер з питанням, в яких випадках з пенсії можуть відраховувати 50% від загальної суми.

Згідно з наданим роз'ясненням ПФУ, відрахування з пенсії здійснюються в установленому законом порядку на підставі судових рішень, ухвал, постанов і вироків (щодо майнових стягнень), виконавчих предпрісаній нотаріусів та інших рішень і постанов.

Зокрема, повідомляється, що відповідно до статті 50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" з пенсії може бути утримано не більше 50% від її розміру на утримання членів сім'ї (аліменти), на відшкодування пенсіонером шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, а також у зв'язку зі смертю потерпілого, на повернення переплачених сум заробітної плати в передбачених законом випадках. З усіх інших видів стягнень може бути утримано не більше 20% від пенсії.

Прес-центр ФПУ - за повідомленніми ЗМІ