АЕЕС

За ініціативою первинної профспілкової організації (ППО) Рівненської АЕС та за підтримки адміністрації підприємства для атомників РАЕС, членів Атомпрофспілки, стартував унікальний проєкт «Школа профспілкового активу», метою якого є підвищення професійного рівня членів профспілки.

 Перша лекція освітнього проєкту «Школа профспілкового активу» на тему «Ти потрібен профспілці і профспілка потрібна тобі» пройшла у інформаційному центрі «Полісся». Спікером зустрічі з молодими й активними атомниками підприємства виступив юрист Атомпрофспілки Ігор Чулюк. Лектор вичерпно висвітлив актуальні питання для колективу енергетиків: що таке ринок праці, що таке робоча сила, окреслив функції професійної спілки та її роль у формуванні вартості робочої сили тощо. За словами Ігоря Чулюка, лекція дасть змогу її слухачеві отримати відповідні знання і навички для вирішення юридичних, економічних і соціальних питань трудових відносин у колективі, мотивуватиме до профспілкового членства і тим самим формуватиме успішного лідера.

 «ППО ВП РАЕС взяла курс на підвищення компетентності профспілкового активу для формування кваліфікованого сучасного лідера. Колектив Рівненської АЕС, зокрема і члени її профспілкового комітету, повинні йти в ногу з часом, враховуючи виклики сьогодення. Розвиток культури особистості розвиватиме й культуру безпеки на підприємстві. Саме тому такі освітні проєкти є важливою складовою формування не лише потужної профспілки, але й кожного слухача школи, покращить якість соціального діалогу. Сьогоднішня лекція була стартовою. Далі плануємо охопити теми гендерної політики, публічного виступу, технік ведення переговорів, вербальних і невербальних комунікацій, правознавства, економічних аспектів діяльності енергогенеруючого підприємства, управління персоналом й інші. Зокрема, у формуванні плану лекцій братимуть участь й самі слухачі. Це значить, що у ході активного діалогу ми шліфуватимемо програму проєкту задля отримання максимально якісного інформаційно-освітнього продукту. Варто відзначити, що за змістом викладеного матеріалу школа є доповненням до освітнього проєкту «Ядерна школа РАЕС», - прокоментував один з ініціаторів проєкту Ігор Чулюк.

 Як відзначає голова ППО ВП РАЕС Іван Мельник реалізація проєкту «Школа профспілкового активу» - це своєрідна вимога часу.

 «Виклики сьогодення в частині законодавчих змін вимагають формування активних, компетентних й ефективних лідерів. Знання отримані у «Школі профспілкового активу» допоможуть його слухачам якісно структурувати власні навички та вміння на основі відомої техніки менторства у сучасних провідних бізнес-школах держави. Проєкт дає можливість вчитися у практиків, переймати кращий досвід і методології. Це індивідуальна робота, коли можна ставити питання, дізнаватися саме те, що турбує, розуміти професійні та психологічні особливості нашої сфери.

Атомпрофспілка