ЛЕВ 

З 30 вересня по 2 жовтня у Львові за сприяння Об'єднання профспілок Львівщини на базі первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету ім.Івана Франка проходить молодіжний регіональний тренінг “Активна молодь — сильна профспілка”. Це вже другий подібний захід для молоді у рамках співпраці між ФПУ та проектом МОП “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні”.

У тренінгу беруть участь молоді профспілкові активісти Рівненської, Волинської, Чернівецької, Хмельницької та Львівської областей, які представляють регіональні профоб'єднання, а також такі галузі, як зв'язок, житлово-комунальне господарство, авіабудівництво, автосільгоспмаш, культура, освіта, охорона здоров’я.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий, проректор ЛНУ Володимир Качмар, голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько,  заступник голови Молодіжної ради ОПЛ Олег Сірків.

У перший день тренінгу за модерування представників ФПУ відбулися жваві дискусії щодо стратегічних пріоритетів діяльності та модернізації профспілок (презентував Євген Драп'ятий), молодіжної політики ФПУ на сучасному етапі (презентував Володимир Харченко), застосування на практиці міжнародних механізмів захисту прав профспілок (презентував Роман Кравчик). Особливості діяльності профспілок на регіональному рівні презентував Роман Дацько. На завершення першого дня учасники обмінялися кращими прикладами роботи з молоддю у своїх організаціях.

Продовжився тренінг на наступний день обговоренням життєвого циклу профспілки, критичних точок розвитку за модерування тренера Віталія Копиша. Працюючи в групах, учасники склали план реанімації профспілкової організації у заданій ситуації.

Досвідом впровадження змін з метою модернізації роботи профспілки поділився голова ППО ЛНУ Юліан Бек.

Тренінг триває, попереду ще чимало цікавих тем та практичних завдань.

Довідково: Проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що фінансується Урядом Данії, спрямований на комплексне вирішення проблем зайнятості та ринку праці на національному та регіональному рівнях, зокрема вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвиток професійних навиків учасників ринку праці, зміцнення соціального діалогу.

У рамках співпраці між ФПУ та проектом у 2020 році заплановано проведення восьми навчальних тренінгів з трьох напрямків: робота з молоддю, інформаційно-комунікаційна робота і правова робота.

Департамент міжнародних зв’язків і

Департамент профспілкового руху і зв’язків з громадськими організаціями ФПУ

ЛЕВ3

ЛЕВ4

ЛЕВ7

ЛЕВ6

ЛЕВ5