DBC94DD7 B29A 49F7 922F BFF061552F2B 768x432

Уряд подовжує дію адаптивного карантину до кінця цього року, оскільки це потрібний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців.

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів України на позачерговому засіданні Уряду 13 жовтня 2020 року.

Так, внесено зміни до Постанови КМУ №641, якими запроваджується низка нововведень, зокрема, змінюються правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях. В зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи у кількості не більше 50 людей, за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра й маскового режиму. У «жовтій» — не більше 30 людей, у «помаранчевій» — не більше 20. При цьому на території регіонів із відповідними обмеженнями дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів. Окрім міжнародних змагань, за окремим погодженням Міністерства охорони здоров’я. 

Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендується перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада. 

Міністру охорони здоров’я М.Степанову поставлене завдання збільшити кількість тестувань до 50 тисяч на добу. Як наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Україна має вийти на 75 тисяч тестувань на добу.

Прес-центр ФПУ

за інформацією Урядового порталу