IMG 20201016 103652

16 жовтня Президія ФПУ прийняла рішення про входження Всеукраїнської професійної спілки працівників банківських та фінансових установ до складу Федерації профспілок України.

У постанові Президії ФПУ зазначено, що за висновком Статутної комісії ФПУ, Профспілка відповідає вимогам Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та не суперечить Статуту ФПУ. Національною службою посередництва та примирення України Профспілку визнано репрезентативною на галузевому рівні.

У своєму зверненні з проханням прийняти Профспілку до ФПУ  вона повідомила, що не входить до іншого профспілкового об’єднання України, зобов’язується виконувати Статут Федерації профспілок України і сплачувати членські внески. Також Профспілкою надані гарантії, що вона не здійснюватиме заходів із залучення до своїх лав членів інших всеукраїнських профспілок – членських організацій ФПУ.

Президія ФПУ запропонувала Профспілці розглянути питання щодо налагодження співпраці і входження її обласних організацій до територіальних профоб’єднань.

IMG 20201016 101828

Довідково:

Всеукраїнську професійну спілку працівників банківських та фінансових установ створено у травні 2019 року. У липні того ж року здійснено її державну реєстрацію зі всеукраїнським статусом у Міністерстві юстиції України. Статутом Профспілки визначено, що вона може об’єднувати працівників банків, кредитних спілок, лізингових й страхових компаній, довірчих товариств, установ накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційних фондів, інших установ, організацій та підприємств, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг.

Голова Профспілки – Крихтін Олексій Євгенович, тел. (044)-239-28-26.

Юридична адреса: м.Київ, провул. Бехтерівський, буд. 13-А, офіс 42.

IMG 20201016 101707 1

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями ФПУ