zarplata

Як повідомила Державна служба статистики, реальна заробітна плата в Україні у вересні 2020 року порівняно з серпнем зросла на 4,3%.

 

За рік вона підвищилась на 9,7%. 


Серед регіонів першість тримає м.Київ, де штатні працівники отримують понад 17 тисяч (це на 10% більше за 2019 рік). Після нього йдуть Донецька та Київська області, де зарплати становлять майже 12 тисяч. Найменші кошти отримують на Волині та Чернігівщині - у цих регіонах середній рівень -  9,8 тисяч.

Найбільше заробляють у сферах інформації, фінансових операцій та професійної і наукової діяльності - середня зарплата з урахуванням інфляції знаходиться у діапазоні 17-20 тисяч гривень. 

Найменше отримують працівники у тимчасовому розміщуванні та організації харчування, охороні здоров’я та соцдопомоги - 6,5 та 8,9 тисячі відповідно.

Основною причиною зростання зарплат, як вважають у КМУ, стало підвищення мінімальної заробітної плати, а також відновлення ділової активності на ринку зайнятості.

 

Нагадуємо:

З першого вересня поточного року мінімальна заробітна плата становить 5 000 гривень.

Кабмін хоче підняти "мінімалку" до 6,5 тисяч у 2021 році. Але голова податкового комітету Данило Гетманцев заявив, що відклав би таке підвищення на пів року.

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленнями  Економічної правди


 (голосов: 0)