unnamed

Підприємства Чорнобильської зони потребують додаткового фінансування - про це зазначено у листі Атомпрофспілки до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Профспілки доводять до відома, що на підприємствах зони відчуження склалася надзвичайно критична ситуація з фінансуванням поточних видатків, зокрема, із заробітної плати, електроенергії, а також відшкодуванням Пенсійному фонду України витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

З метою уникнення блокування діяльності підприємств шляхом арешту рахунків, понесення додаткових витрат на виконавчий збір, невиплати заробітної плати ДАЗВ разом з Міндовкілля було розроблено проект розпорядження Уряду щодо виділення додаткового фінансування у розмірі 80,0 млн грн за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, що утворився станом на 01.01.2020. Зазначений проект акту погоджено Мінекономіки без зауважень, водночас Мінфіном висловлено низку зауважень, і проект акту наразі не погоджено.

Атомпрофспілка звернулася до Дениса Шмигаля з проханням доручити Міністерству фінансів України терміново вишукати джерело для виділення додаткових коштів підприємствам зони відчуження у розмірі 80,0 млн грн.

Детальніше

Атомпрофспілка