001

002

Відбулось розширене засідання президії та пленуму Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки,яке проходило в режимі змішаної форми (офлайн і онлайн)

З найактуальнішого питання роботи профспілкових органів сьогодення, а саме про шляхи реорганізації організаційної структури профспілки в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади перед присутніми виступила голова обласної організації профспілки Тетяна Повханич.

Було озвучено інформацію щодо ходу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади та пропозиції районних (міських) організацій профспілки щодо можливих шляхів реорганізації організаційної структури обласної організації профспілки.

За результатом узагальнених пропозицій сформовано варіанти майбутньої структури обласної профорганізації. Наголошувалося, що зміни у законодавчій базі щодо фінансування та повноважень територіальних органів влади, майбутні рішення щодо визначення повноважень територіальних громад та укрупнених районів, зокрема в галузі освіти, будуть впливати на вибір обласною організацією профспілки варіантів реорганізації своєї структури, так само, як і визначення способу координації діяльності організацій профспілки територіальних громад на рівні нового укрупненого району (представник,координатор, уповноважений тощо). Головний бухгалтер обласної профорганізації Наталія Кробинець зупинилася на питанні   роботи виборних органів профспілки щодо забезпечення якісного проведення оздоровлення та відпочинку членів профспілки та їх дітей .

Як зазначалося, оздоровча кампанія 2020 року проходила у період обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Через це не всі заплановані галузевою профспілковою Програмою заходи було втілено.Зокрема, це  стосується програми оздоровлення дітей та підлітків у стаціонарних таборах влітку 2020 року.

Однак, слід відмітити, що хоч і з затримкою, але Програма «Оздоровлення і відпочинок 2020 року» Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки, затверджена постановою від 26.06.2020 року № П-30-4, була реалізована за напрямками: оздоровлення членів галузевої профспілки у санаторіях, а також оздоровлення і відпочинок спілчан та членів їх сімей на базі «Галчонок» в смт. Затока Одеської області. Незважаючи на запобіжні заходи у зв'язку з епідемією коронавірусу, профспілка освітян Закарпаття цього літа оздоровила найбільше дітей серед усіх галузевих профспілок нашого краю.

За активну участь в організації оздоровлення дітей голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько вручив Почесну грамоту Федерації профспілок України голові обласної організації профспілки працівників освіти і науки, члену Ради ФПУ Тетяні Повханич.

На засіданні президії також обговорено питання про перехід організаційних ланок
обласної організації профспілки на роботу за програмою «Профбаланс", про внесення змін до постанови президії від 22.04.2020 року №П-30-Ог3 «Про виділення нецільової матеріальної допомоги», про передплату видань «Профінформу» ФПУ на 2021 рік та інші.

На пленумі комітету Закарпатської обласної організації профспілки  розглянуто питання: про затвердження комісій комітету  обласної організації профспілки працівників освіти і науки,  про критичні зауваження і пропозиції, висловлені на ХХІ -й звітно-виборній
конференції облорганізації профспілки.

На фото - виступає голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич;

- учасники профспілкового зібрання.

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради