sudy 1000x600

6 листопада 2020 року відбулось екстрене засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття, на якому у режимі відео-конференції  було прийнято рішення про схвалення проекту змін до бюджету Фонду та про внесення змін до розподілу видатків бюджету Фонду на 2020 рік.

Необхідність внесення змін до затвердженого на цей рік бюджету Фонду обумовлена тим, що 28 жовтня на засіданні Уряду прийнято постанову щодо виділення додаткових  коштів для  Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для здійснення виплат допомоги по безробіттю та допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Так,  із Фонду боротьби з COVID-19 виділено майже 1,3 млрд.грн. на бюджетні програми щодо допомоги по безробіттю. 

Тому правлінням Фонду схвалено зміни до бюджету Фонду на 2020 рік із збільшенням видатків на допомогу по безробіттю на 1 413 783 тис.грн. (які у цілому складуть 16,4 млрд.грн.). З урахуванням зазначених змін доходи Фонду у 2020р. заплановані на рівні 23,22 млрд.грн., а видатки – 23,05 млрд.грн.

За інформацією Державної служби зайнятості вже було виплачено понад 10 млрд.грн. допомоги по безробіттю. Також свою ефективність продовжує демонструвати програма допомоги по частковому безробіттю, за якою здійснено виплати на понад 2,5млрд.грн. і збережено робочі місця для 370 тисяч людей. Станом  на 26 жовтня кількість зареєстрованих безробітних складає 405,3 тис. громадян. З початку року роботу за сприяння служби зайнятості отримали 492 тис. громадян, у тому числі за період карантину (з 12 березня по 19 жовтня ц.р.) – 342 тисячі.

Додаткові кошти дозволять й надалі безперебійно виплачувати допомогу тим, які наразі опинилися у складному становищі.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ