АДД

Польська профспілка «Солідарність» виступила зі зверненням до уряду з проханням не вводити повторний локдаун, повідомляє Tysol.pl.

Рішення про нові обмежувальні заходи, включаючи самоізоляцію громадян і тотальний переведення співробітників на дистанційну роботу, може бути прийнято вже в найближчу п'ятницю.

За словами прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, якщо щоденний приріст нових випадків захворювання на коронавірус на 1 тис. мешканців складе 70, доведеться в черговий раз вдатися до крайніх заходів.

До 29 листопада в країні вже діють обмеження в роботі торгових центрів, громадського харчування, спортклубів, басейнів, кінотеатрів і т.д.

«Давайте не будемо поспішати. Більш ніж півмільйона людей вже знаходяться на карантині, працювати в фірмах нікому. Реагувати слід вибірково: в конкретних галузях і в конкретний період часу, - пояснює прес-секретар профспілки «Солідарність» Марек Левандовський. - Робота на дому виявила проблеми з електрикою, інтернетом, безпекою даних, ергономікою віддалених місць праці. Тільки в офісах дотримуються умови, передбачені в приписах і інструкціях. Зараз на дистанційній роботі сидить чверть всіх працівників, необхідно терміново внести до Трудового кодексу відповідні поправки».

За матеріалами сайту https://www.solidarnost.org

facebook