АТЕМ
12 листопада в ДАХК "Артем" відбулося спільне засідання профспілкового комітету та адміністрації, за участі ЗІМІНА Володимира Сергійовича – Президента Компанії - Голови правління ДАХК «Артем», а також директорів за основними напрямками діяльності компанії.
Серед питань порядку денного були:
- підготовка підприємства та об’єктів соціальної сфери до роботи в зимовий період;
- надання грошової допомоги членам профспілки, які захворіли на COVID-19 та інші.
Але основною та життєвоважливою темою стала ситуація із завантаженням виробництва підприємства, вимушений простій частини персоналу та зростанням кількості хворих на COVID-19.
Довготривале та емоційне обговорення не залишило байдужими присутніх в залі, адже занепокоєний весь трудовий колектив !
Президент Компанії - Голова правління ДАХК «Артем» ЗІМІН В.С. дав розгорнутий аналіз економічної ситуації на підприємстві, яка суттєво погіршилася через відсутність державного оборонного замовлення (ДОЗ) і своєчасних розрахунків за виконані в цьому році роботи по ДОЗ. ?Вплинула на ситуацію також відустість контрактів з іноземними замовниками в т.ч. через пандемію.
Як наслідок, адміністрація ж запропонувала з 11.01.2021 року по 31.03.2021 рік встановити одноденний робочий тиждень. При цьому забезпечити охорону та життєдіяльність інфраструктури. Залучати до роботи згідно з графіком необхідну кількість персоналу та відмінити режим простою на підприємстві.
Спільним рішенням адміністрації та профкому такий режим роботи погоджений як крайній захід (!) лише на І квартал 2021 року для збереження колективу в очікуванні ДОЗ та інших контрактів.

За пропозиціями членів профкому в цей період графіки роботи повинні максимально враховувати інтереси працівників. В екстрених випадках працівникам буде надаватися додаткова грошова підтримка як збоку Компанії так і від профспілкової організації згідно умов, прописаних в спільному рішенні.
Сьогодні така ситуація в ОПК склалася не лише на ДАХК «Артем». І це неприпустимо для країни, яка стримує військову агресію! Один за одним з‘являються повідомлення про продовження режиму простою на державних підприємствах галузі, росте заборгованість по заробітній платі, спостерігається стрімкий віддтік кадрів, насамперед, молоді... напруга в колективах росте!
А де ж державне оборонне замовлення???
Профспілка авіабудівників України
Фото з архіву.