БББ

Київська міськпрофрада виступила категорично проти прийняття постанов НКРЕКП щодо встановлення тарифів на послуги з передачі електроенергії та послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ПРАТ «НЕК «Укренерго» на 2021 рік, якими передбачено суттєве підвищення тарифів на вказані послуги для промисловості.

Зазначені проєкти постанов НКРЕКП оприлюднені на сайті Комісії для громадського обговорення.

У своєму зверненні до НКРЕКП Київська міськпрофрада наголосила, що в ситуації, коли Україна та Київ спільними зусиллями держави, профспілок і роботодавців борються з пандемію коронавірусу COVID-19, коли в країні діють обмежувальні заходи, будь-яке підвищення тарифів є категорично неприпустимим, оскільки це призведе до ще більш стрімкого падіння економіки, зростання безробіття і соціального вибуху. Промисловість просто не витримає чергового підвищення тарифів!

Київські профспілки відстоюють позицію, що в період коронакризи влада має підтримати бізнес і населення та встановити мораторій на підвищення тарифів на електроенергію. Вартість електричної енергії в Україні має бути нашою конкурентною перевагою, тому потрібно визначати ціну, яка дозволить українським товарам конкурувати як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках, та розвиватися галузі електроенергетики.