ГРАМ

Лікувальний потенціал санаторно-курортних та реабілітаційних закладів можна і потрібно використовувати для покращення загального стану після Сovid -19 та усунення ускладнень, які викликає вірус.

Профспілковий клінічний санаторій “Жовтень” вже запатентував та впровадив програму реабілітації після коронавірусу. Її розробив лікар Олександр Дмитрович Кобаса та Олег Вікторович Кривохат.

“Я з колегою задумався над створенням програми одразу, як розпочалася пандемія, тоді на базі “Жовтня” діяла обсервація. Медики країни всі сили кинули на лікування хвороби, задумуватись про наслідки не було часу. Але стало зрозуміло, що це лише початок і людям потрібна буде реабілітація після захворювання. Далеко не всі переживають хворобу без наслідків. Наразі ми запатентували програму і в нас уже є перша група пацієнтів, поки що ніхто не скаржиться. В програмі ми використовуємо комплекс фізіотерапевтичних методів та лікувальну гімнастику, які покращують стан дихальної системи. Дуже важливо говорити зараз про потребу і можливість реабілітації, багато людей хочуть пройти подібне лікування, але просто не знають куди йти після стаціонару і важливо щоб лікарі надавали направлення на оздоровлення.",- розповів О. Д. Кобаса.

Програма реабілітаційного лікування після «Covid-19» підходить для тих хто щойно виписався зі стаціонару чи амбулаторного лікування за наявності негативного тесту.

Базова програма складає 18 днів. В неї входять 7 консультацій лікарів, лабораторні дослідження крові, електрокардіографія, рентген та лікувальний комплекс. Безпосередньо лікувальна програма складається з таких процедур: лікувальна фізкультура, загальний лікувальний масаж з дренажним ефектом, краніосакральна терапія, кліматолікування, дихальна гімнастика та спелеотерапія, ванни(хвойні, кисневі чи вуглекислі), лужні інгаляції, фітотерапія та комплекс апаратної фізіотерапії. За наявності супутніх захворювань можна додатково отримати консультації лікарів різних спеціальностей та збільшити кількість призначень з методів лікування та діагностики. Ніхто не застрахований від вірусу і кожен переживає його по різному, але дуже важливо якщо вже захворів звертати особливу увагу на свій стан після хвороби.

За подробицями щодо реабілітаційної програми звертайтесь у клінічний санаторій “Жовтень”.

За повыдомленням сайту ПрАТ "Укрпрофоздоровшиця"