ББВВ

У профспілці «Солідарність» вважають, що необхідно захищати не тільки життя та здоров'я, а й максимально подбати про економіку, повідомляє портал Puls Bisnesu.

У Польщі вже діють серйозні обмеження в роботі торгових центрів, кафе і ресторанів, кінотеатрів, спортклубів та басейнів. У профспілці вважають, що в країні вже понад півмільйона людей перебувають на карантині, і на підприємствах відчувається велика нестача робочих рук. Зараз близько чверті всіх працівників працюють дистанційно, а робота на дому виявила проблеми з електрикою, інтернетом, безпекою даних, ергономікою віддалених місць праці.

Профспілки вказують, що умов праці, передбачених в приписах і інструкціях, можна дотриматись тільки в офісах, а тому в Трудовий кодекс потрібно терміново внести відповідні поправки.

Лідер торгового відділення профспілки «Солідарність» Альфред Буяра висловився проти ізоляції. У профспілці пропонують визначити загальні правила безпеки для всіх підприємств торгівлі, а співробітникам за ризик при спілкуванні з клієнтами встановити надбавку, яка повинна залежати від обороту та фінансового стану магазину.