АММ

17листопада п.р.  відбувся навчальний семінар - тренінг для профактиву Всеукраїнських профспілок – членських організацій Глобального союзу IndustriALL .Тема тренінгу: "Інструменти організації профспілкових кампаній".

Семінар проходив в онлайн режимі, з використанням платформи ZOOM. Це перше онлайн навчання, що відбулося за підтримки Глобального союзу IndustriALL в умовах пандемії.

На початку заходу з привітальним словом виступив Вадим Борисов – регіональний секретар Глобального союзу IndustriALL. Він окреслив питання і задачі, що стали ключовими для людей праці з різних країн світу в теперішніх умовах.

Вадим Анатолійович акцентував увагу на тому, що в усьому світі, в ситуації з поширенням коронавірусу, великі компанії використовують пандемію для звуження трудових прав і скорочення працівників. Найгірша ситуація в Індії, де вже є законопроєкт щодо прийняття 72-годинного робочого тижня (12 годин на добу). Профспілки протестують.

Валерій Матов– голова Атомпрофспілки, член Виконкому IndustriALL, у своєму виступі наголосив, що хоча ми і не маємо особистого контакту, але ми маємо пристосовуватись до сучасних реалій та проводити подібні онлайн навчання.

Модератором і тренером заходу був Віталій Копиш, керівник Центру освіти дорослих "Перспектива" Чернігівського навчально-методичного центру профспілок.

У процесі жвавої дискусії з учасниками, він розповів що таке профспілкова інформаційна кампанія та в чому її особливості, які складові профспілкових кампаній, які є види кампаній, які переваги структури профспілок для проведення кампаній, якими засобами користуватися для візуалізації елементів інформаційної кампанії та методи поширення інформації та мобілізації прибічників через мережу інтернет тощо.

Наприкінці тренінгу учасники розділились на групи та виконали практичні завдання на закріплення даного матеріалу.

У заході взяли участь представники 8 профспілок. Профспілку авіабудівників України представляли: Голова ПАУ – Ярема Жугаєвич та працівники ВА ЦК ПАУ – Каріна ПлаховаДмитро Поляков та Оксана Пашинська.

Профспілка авіабудівників України