зїзд 3

24 листопада 2020 р. у Будинку профспілок у Києві відбувся VII з'їзд Професійної спілки працівників хімічних та  нафтохімічних  галузей промисловості України. У його роботі взяв участь голова Федерації профспілок України Григорій  Осовий.

З’їзд обговорив і прийняв основні напрями дій Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України на 2021-2025 роки.

З’їзд заслухав доповідь голови Профспілки  Миколи Мицька, в якій він відзначив, що Центральна Рада Профспілки здійснювала постійний контроль за станом погашення заборгованості із виплати зарплат, подавала пропозиції щодо їх подолання та зрештою домоглася часткового повернення боргів із заробітної плати. Так, у 2017 році заборгованість із зарплат становила 216,9 млн. грн., а станом на 01.07.2020 вона зменшилась до 70.7 млн. грн. і  на сьогодні залишається переважно на підприємствах, які не здійснюють виробничу  діяльність і визнані банкрутами.

Він акцентував на тому; «що  не зважаючи на пандемію, яка вдарила по всім  сферам та галузям України і призвела до скорочення промислового виробництва, індекси хімічної,  нафтопереробної та  фармацевтичної продукції не знизилися. І залишається надія, що  фармацевтична, нафтохімічна та хімічна промисловість і надалі не здаватимуть своїх позицій. Сподіватися на це також дає підстави недавня зустріч  з Міністром  з питань стратегічних  галузей промисловості України Олегом Уруським, який запевнив, що Міністерство буде опікуватися цими трьома галузями, які  є  перспективними і важливими для економічного розвитку нашої держави».

20201124 0928290

Говорячи про  рівень заробітної плати, він зазначив, що  у 2020 році вдалося домогтися  її зростання:

на хімічних виробництвах до 11809 грн.;

у галузі продуктів нафтопереробки до 16336 грн.;

у виробництві фармацевтичних препаратів до 20768 грн.

зїзд2

Делегати з’їзду обговорили доповідь і позитивно оцінили роботу М. В. Мацька,  висловили йому подяку за наполегливу боротьбу у відстоюванні  прав трудових колективів. Відкритим голосуванням М. В. Мицька було переобрано головою Профспілки працівників хімічних та  нафтохімічних  галузей промисловості України на наступний термін. Делегати запевнили про підтримку його починанням.

Підбиваючи підсумки роботи з’їзду голова Федерації Профспілок Григорій  Осовий,  зупинився на питаннях внутрішньої модернізації профспілкового руху, необхідності консолідації зусиль у боротьбі за трудові права працівників на які продовжується наступ з боку влади. Він також наголосив, що ставка лише на аграрний сектор, яку роблять деякі економісти і закликають наші закордонні партнери. означатиме, що Україна програє в економічному і соціальному розвитку. Тому тільки два крила – промисловість і  аграрний сектор можуть створити  умови для ефективного розвитку.

Він  привітав  М.В. Мицька  з обранням головою Профспілки працівників хімічних та  нафтохімічних  галузей промисловості  України та побажав йому і всім членам Профспілки подальших успіхів у роботі.

Прес-центр ФПУ