5fba96f577f4d987056654

В умовах нинішньої пандемії на промислових підприємствах області виникає чимало не тільки суто виробничих, але й соціальних проблем, що турбують як трудящих, так і роботодавців. Тому дуже своєчасними й виправданими є спільні дії Обласного об’єднання профспілок та Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, які спрямовані на ефективне їх вирішення.

Чималу спільну занепокоєність викликає нинішня ситуація на підприємствах області з проходженням медичних оглядів працівників (як попередніх – під час прийняття на роботу, так і періодичних), передбачених Законом України «Про охорону праці».

Справа в тому, що постановою КМУ від 11.03.2020р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19…» та подальшими змінами до неї, зокрема від 4 травня 2020р. №332, на період карантину дозволено роботодавцям залучати до роботи працівників без проходження зазначених вище медоглядів. Це ж стосується і обов’язкових профілактичних медичних оглядів, передбачених ст.26 Закону України від 24.02.1994р. №4004-XII «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та ст.21 Закону України від 6.04.2000р. №1645-III «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок