2

26 листопада відбулося засідання Ради Об’єднання профспілок Харківської області в режимі відеоконференції (онлайн).

З доповіддю «Про виклики і загрози профспілковому руху та завдання ОПХО, його членських організацій в сучасних умовах» звітував Голова Об’єднання профспілок Харківської області Тесленко С.А.

               У своєму виступі Сергій Анатолійович сконцентрував увагу присутніх на постійному наступі влади на права людей праці в Україні, яке вже давно викликає занепокоєння не тільки всередині країни, але й і серед міжнародної спільноти.

Відсутність реагування Президента України В. Зеленського на значні та чисельні порушення конституційних прав і гарантій працівників примусили до проведення масових акцій протесту по всій Україні. Такі акції профспілки Харківщини провели 30 січня та 30 червня поточного року, в яких взяли участь понад 3,5 тис. осіб.

До Уряду, Верховної Ради та Президента звернулися з цього приводу профспілки 163 країн світу, які вимагали дотримуватися положень, викладених в Угоді про асоціацію з ЄС, відкликання та розробки нового законопроєкту про працю із залученням соціальних партнерів та експертів в галузі трудового права.

Детальніше

3

Об’єднання профспілок Харківської області