АТБ16
3 грудня 2020 року, Федерація профспілок України, її членські організації вийшли на акцію протесту у Києві. Цю акцію підтримала вся Україна. У Рівненської області вона відбулася у вигляді пікету перед будівлею ОДА і Рівненської обласної ради, який провели профактивісти ФПО – представники всіх галузевих профоб’єднань області з метою солідарної підтримки справедливих вимог профспілчан, які в умовах відвертого тиску з боку центральної влади не полишають боротьби за права людини праці.
До присутніх звернувся голова Федерації профспілок області Микола Шершун, висловивши упевнення, що акція таки дасть свій результат. Адже і в умовах пандемії на перший план виходять проблеми економіки, створення нових робочих місць, виживання малих підприємців , які мають створити середній клас. Глибока економічна криза в країні тільки на руку тим , хто не хоче .щоб країна розвивалася. Не можна цього допустити, тому ми, профспілки, не мовчимо. Активно використовуємо всі законні методи боротьби з проявами тиску і несправедливості, наголосив він.
АТБ15
Ірина Григорчук голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери звернулася до новообраних представників органів місцевої влади з проханням почути профспілки, які прийшли не воювати, а співпрацювати з тим, щоб посилити соціальний діалог на всіх рівнях. До протестуючих вийшов заступник голови ОДА Сергій Подолін. Йому і передали вимоги профспілчан. Також їх передали депутатам обласної ради.
Прес-центр ФПУ