DSC 0899

В рамках Всеукраїнської акції протесту проти наступу влади на права трудящих та профспілок біля Будинку профспілок Вінницької області та адміністративних будівель влади проведено інформаційні флешмоби.

Захід проведено з приводу  безпрецедентного свавілля влади. Спільно з правоохоронними органами вони цілеспрямовано порушують конституційні та міжнародні норми щодо забезпечення захисту трудових й соціально-економічних прав людини праці.

Руками силових та правоохороних органів організовується рейдерське захоплення майна профспілок України. Днями Печерський районний суд м. Києва своєю ухвалою наклав арешт на Будинок спілок,  Жовтневий палац, низку оздоровчих, туристичних, спортивних і навчально-методичних об´єктів, на абсолютно законних підставах належних до майнового комплексу профспілок.

В черговий раз проігноровані пропозиції профспілок до проекту Державного Бюджету на 2021 рік щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій.

Федерація профспілок області повністю підтримує справедливі вимоги ФПУ до влади.

Заява ФПУ та Вимоги профспілок України направлені соціальним партнерам ФПО, а керівництву обласної державної адміністрації будуть вручені 4 грудня під час  інформаційної зустрічі  членів Президії ФПО з керівництвом ОДА.

DSC 0909

Федерація профспілок Вінницької області