АТБ10

В приміщенні обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч членів Президії ФПО з керівництвом ОДА. Метою зустрічі було інформування керівництва ОДА про причини проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок України проти безпрецедентного наступу влади на права найманих працівників та профспілок.

Голова ФПО Микола Колесник  поінформував першого заступника голови ОДА Наталю Заболотну, що останнім часом центральна влада спільно з правоохоронними органами, грубо порушуючи конституційні та міжнародні норми, активізувала наступ на  соціально-економічні і  трудові права людини праці та профспілок.

Користуючись карантинними обмеженнями на масові зібрання та акції протесту, активно намагається провести антисоціальні реформи, шляхом урізання державних соціальних норм і гарантій, обмеження прав трудящих, просування політики дешевої праці,  руйнування системи соціального захисту та дискредитації профспілок.

Руками силових та правоохороних органів організовується рейдерське захоплення майна профспілок України. Днями Печерський районний суд м. Києва своєю ухвалою наклав  арешт на Будинок спілок,   Жовтневий палац,  низку оздоровчих, туристичних, спортивних і навчально-методичних об´єктів, на абсолютно законних підставах належних до майнового комплексу профспілок.

В ході зустрічі, учасники делегації від профспілок підняли перед керівництвом області ряд злободенних питань та проблем в галузях економіки області, вирішення яких залежить від місцевої виконавчої влади та органів місцевої влади.

Перша заступниця голови  Вінницької обласної державної адміністрації Наталя Заболотна наголосила, що в сьогоднішніх умовах децентралізації,   профспілки стоять в авангарді  захисту трудових  прав та інтересів членів профспілок.  Профспілкові організації  мають спрямувати свої зусилля на те, щоб максимально забезпечити дотримання вимог законодавства про працю. Вінницька обласна державна адміністрація є партнером профспілок а її двері завжди відкриті для соціального діалогу.

Наталя Заболотна висловила розуміння означених проблем, і підкреслила, що вирішення їх можливе за конструктивної співпраці Сторін вищого рівня соціального діалогу держави.

Учасники робочої зустрічі домовились донести таку позицію до керівництва ФПУ та Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

В кінці зустрічі профспілковці вручили Наталі Заболотній   Заяву ФПУ та Вимоги учасників Всеукраїнської акції протесту.

Федерація профспілок Вінницької області