0MB2iRUIJnok

Шановні спілчани!

Відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/423 (V) з метою привернення уваги людей до Загальної декларації прав людини щорічно в усьому світі 10 грудня відзначається День прав людини.

Цей день нагадує всім нам про гідність кожної особистості, невід'ємність і взаємозалежність її громадянських, культурних, економічних, політичних і соціальних прав, а також про необхідність захищати ці права.

В усі часи проголошені Конституцією України права громадян на працю, відпочинок, на соціальний захист, право на об’єднання потребували активного захисту профспілок. Цю важливу місію профспілки виконуватимуть завжди, всюди і за будь-яких умов.

Нові глобальні виклики, численні економічні та політичні кризи, а тепер і світова пандемія вимагають від профспілок нових підходів у правозахисній діяльності. 

У боротьбі за права трудящих на гідне життя і гідну працю ми маємо свідомо об’єднуватися навколо ідеї захисту і боротьби за свої права, поширювати серед працівників ідеологію свободи, справедливості і солідарності, виховувати у них непохитну повагу до прав людини.

Від Федерації профспілок України та від себе особисто щиро вітаю всіх спілчан з Днем прав людини! Бажаю міцного здоров’я, щастя, миру, добра і благополуччя!

Голова Федерації професійних спілок України  Г.В. Осовий