ГЕО

Постійно підтримувати принципову позицію Федерації профспілок України і надалі брати активну участь у її заходах, спрямованих на впровадження європейських стандартів праці та життя в Україні, підвищення рівня соціально-економічного захисту працівників. На цьому акцентували делегати та учасники VII з’їзду Профспілки  працівників геології, геодезії та картографії, що відбувся у Києві 10 грудня.

 Заслухавши і обговоривши Звіт ЦК Профспілки за 2015 – 2020 роки, з яким виступив Голова Профспілки Іван Бакулей, форум в основному підтвердив правильність напрямків і рішень, практичну діяльність на мобілізацію зусиль ЦК профспілки, президії, профспілкових організацій підприємств галузей на вирішення найгостріших проблем по реалізації конституційних прав трудящих на гідну оплату праці, забезпеченню продуктивної зайнятості, охорону праці та мінімізацію безробіття.

ГЕО6

      Як у звіті, так і у виступах, перш за все, приверталась увага не на досягнення і переможні рапорти, а на гострі проблеми та недоліки, що турбують членів Профспілки, всіх працівників. Підкреслювалась необхідність на всіх рівнях розвивати і поглиблювати соціальний діалог з органами виконавчої влади та роботодавцями. Удосконалювати практику колективно-договірного регулювання трудових відносин, ініціювати і активно приймати участь у розробці та реалізації заходів по державної підтримці геологорозвідувального, топографо-геодезичного та картографічного виробництв.

 Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі на форумі окреслив декілька головних питань, що є зараз актуальними та важливими для ФПУ, її членських організацій.

 Це, насамперед, питання збереження здоров’я та життя людей. Влада, роботодавці повинні розуміти, що головний капітал держави – це не тільки надра і виробництво. Головний капітал – це люди. І тут, крім охорони їх здоров’я і життя, створення гідних умов праці виникає питання зайнятості. Голова ФПУ навів приклад Великобританії, де профспілки домоглися рішення уряду про те, що неможна звільняти працівників під час пандеміі.

ГЕО2

 Григорій Осовий також проінформував, що під час зустрічі керівників ФПУ та профспілок виробничої сфери з Віце-премєр-міністром України Олегом Уруським профспілки акцентували увагу на важливості розвитку таких галузей, як геологія і геодезія.

 Профспілковий лідер також зазначив, що, завдяки наполегливої та принципової позиції ФПУ, її членських організації вдалося досягти прогресу у таких питаннях, як підвищення мінімальної зарплати, організувати консолідовану протидію спробам нав’язати суспільству антинародні, антисоціальні, антипрофспілкові законопроекти. «У цих та інших принципових питаннях у нас має бути спільна, консолідована і принципова позиція», - підкреслив Григорій Осовий.

ГЕО5

 Делегати визнали роботу ЦК Профспілки задовільною.

Головою Профспілки одноголосно переобрано Івана  Бакулея.

Ми вітаємо Івана Григоровича з обранням на цю посаду та бажаємо йому міцного здоров’я, щастя, нових досягнень у важливої справі захисту законних прав та інтересів людей праці.

ГЕО4

 Прес-центр ФПУ