АТБ3

У четвер, 10 грудня, набрали чинності зміни до державного бюджету на 2020 рік. Вони спрямовані на підтримку бізнесу на час карантину. Вчора документ було опубліковано у виданні “Голос України” і набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Закон вніс зміни до статті 28 закону про держбюджет-2020. Вони дозволили спрямовувати кошти Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і її наслідками на надання:

·                     одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи в разі повної заборони сфери їхньої діяльності посилення карантину;

·                     одноразової матеріальної допомоги бізнесу з метою збереження робочих місць найманих працівників;

·                     одноразової компенсації бізнесу витрат, понесених за сплату ЄСВ за найманих осіб.

Нагадаємо, цей закон Верховна Рада схвалила 4 грудня.

Довідка Finance.ua:

·                     Кабінет міністрів підготував порядок надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходів в разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів.

·                     Кому надається допомога:застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена в результаті введення обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених з метою запобігання СОVID-19;

·                     Фізичним особам – підприємцям, економічна діяльність яких припинена і вона відповідає Переліку основних видів економічної діяльності, затвердженого постановою Кабінету міністрів.

·                     Виплата одноразової матеріальної допомоги проводиться на підставі заяви, поданої застрахованою особою до 21 грудня 2020 року включно.

Прес-центр ФПУ – за повідомленнями ЗМІ