807a346 7

14 грудня 2020 року відбулось екстрене засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття, на якому у режимі відео-конференції  було прийнято рішення про схвалення проекту змін до бюджету Фонду, внесення змін до розподілу видатків бюджету Фонду на 2020 рік та про нагородження у зв’язку із 30-річчям утворення Державної служби зайнятості України.

Необхідність внесення змін до затвердженого на цей рік бюджету Фонду обумовлена тим, що 9 грудня ц.р. на засіданні Уряду прийнято постанову № 1232 щодо виділення додаткових коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками за загальним фондом державного бюджету для виплати одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання.

Так, із Фонду боротьби з COVID-19 виділено 1,8 млрд.грн. на надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  Тому правлінням Фонду схвалено зміни до бюджету Фонду на 2020 рік із збільшенням видатків за відповідною окремою підстаттею на 1 800 000 тис.грн.

З урахуванням зазначених змін доходи Фонду у 2020р. заплановані на рівні 25,02 млрд.грн., а видатки – 24,85 млрд.грн.

Звернутись за такою одноразовою допомогою можна до 21 грудня ц.р. включно. Порядок надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної її суми затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1231.

З покроковою інструкцією отримання одноразової матеріальної допомоги можна ознайомитись на офіційному сайті Державного центру  зайнятості України за посиланням:  https://www.dcz.gov.ua/storinka/pokrokova-instrukciya-shchodo-otrymannya-odnorazovoyi-materialnoyi-dopomogy

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ