20201223 112628

23 грудня 2020 року у Києві у Будинку профспілок у режимі відеоконференції відбувся IX-й з’їзд Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України.

У роботі з'їзду взяв участь та виступив заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

Першим питанням делегати з’їзду обговорили зміни до Статуту Профспілки, попередньо розглянуті та затверджені Центральною Радою Профспілки. Зазначені зміни стосуються особливостей діяльності у зв’язку із настанням умов непереборної сили, таких як пандемія коронавірусу COVID-19. Вони регламентують проведення засідань у режимі відеоконференцій, процедуру заочного голосування, надання додаткових повноважень головуючому на засіданнях та ін..

20201223 112648

Рішенням з’їзду було затверджено Статут у новій редакції.

Другим питанням було заслухано Звіт “Про діяльність Центральної Ради Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України за період з 26 березня 2015 по грудень 2020 року та основні напрями діяльності Профспілки на період до 2026 року”.

З доповіддю виступив голова Профспілки Василь Дудник, який проаналізував, що було зроблено, визначив проблемні питання у діяльності Профспілки та окреслив шляхи їх вирішення у подальшому.

20201223 112626

Він зокрема зазначив, що ситуація, в якій діяла Профспілка була складною, що насамперед пов’язано з продовженням падіння вітчизняної економіки, взятим владою курсу на деіндустріалізацію України, падінням зарплат у галузі, що змушує профспілки до протестних дій.

З текстом доповіді можна ознайомитись тут.

Після обговорення доповіді делегати визнали діяльність Профспілки у звітному періоді задовільною.

Головою Профспілки відкритим голосуванням одноголосно обрано Дудника Василя Олексійовича.

20201223 112849

З’їзд ухвалив низку рішень з інших актуальних питань профспілкового життя.

Прес-центр ФПУ