АА4

Федеральні регулювальні органи дозволили працівникам терміналу Amazon в Алабамі проголосувати за створення першої профспілки в цій компанії, інформує Bloomberg.

До цього жоден із сотень тисяч співробітників Amazon, що працюють на складах в Америці, не був представлений профспілками.

На цей раз всі спроби комерційного гіганта перешкодити створенню профорганізації в Алабамі зазнали поразки в Національній раді з трудових відносин.

За весь час існування Amazon з 1994 року робочі вперше отримали шанс створити профспілковий орган на цьому підприємстві.

Головним каменем спотикання між роботодавцем і працівниками в нинішній ситуації була наступна вимога Національної ради з трудових відносин (NLRB): для проведення профспілкових виборів ініціативу повинні підтримати не менше 30% співробітників підприємства. Під петицією, поданою ініціативною групою, зібрано 1500 підписів.

Зі свого боку Amazon стверджує, що на складському терміналі в Алабамі працюють 5700 чоловік, а це означає, що зібраних підписів недостатньо. Однак профспілка поставила під сумнів математичні розрахунки Amazon, зазначивши, що склад не може вмістити стільки працівників. У свою чергу в NLRB заявили, що існуючої підтримки досить для проведення виборів.

Amazon багато разів критикували за те, що керівництво постійно перешкоджає створенню профспілок.

Якщо на цей раз співробітники Amazon в Алабамі зможуть створити на підприємстві профспілку, це буде перше об'єднання працівників Amazon в Америці. В Європі на підприємствах Amazon є профспілки, хоча у питаннях поступок і компромісів компанія завжди протистоїть своїм співробітникам.

Профспілка металургів та гірників України - за матеріалами сайту https://1prof.by