20201223 100647

Минув рік з часу підписання Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок Декларації про співпрацю з регіональним відділенням Асоціації територіальних громад. Напередодні Нового року в Будинку профспілок було підбито підсумки виконання цієї угоди.

Відкриваючи зустріч керівників галузевих профспілок і очільників громад, голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль зазначив, що в рамках згаданої Декларації продовжувалась взаємодія як із загальних питань, так і стосовно конкретних проблем в сферах освіти, охорони здоров’я, культури, агропромислового комплексу, функціонування державних установ і діяльності первинних профорганізацій на місцях. Найголовніше те, що вдалося поліпшити комунікацію між керівниками ОТГ і профспілками. Відбувались зустрічі, консультації, спільні заходи. Під час одного з них, влітку цього року, профспілки, зокрема, підтримали звернення Асоціації до керівників країни щодо необхідності внесення змін до Конституції України стосовно адміністративно-територіального устрою країни.

Профспілки також сприяли проведенню та взяли безпосередню участь у цьогорічній обласній Спартакіаді ОТГ, яка пройшла на дуже високому рівні.

Голова облпрофцентру закликав керівників громад й надалі сприяти конкретними справами виконанню норм спільної угоди.

20201223 100701

Це стосується як вирішення багатьох нагальних проблем самих громад, соціальних питань їхніх мешканців, так і збереження цілісності галузевих організаційних ланок профспілок та їхніх структур, недопущення необґрунтованої ліквідації профспілкових організацій у процесі оптимізації мереж закладів бюджетної сфери і збереження за ними приміщень, якими вони користуються на умовах, що відповідають чинному законодавству. Зверталась  також увага на необхідність приділяти більше уваги використанню коштів освітніх субвенцій з Держбюджету на оплату праці педагогічних працівників у повному обсязі.

З питань підтримки медиків до присутніх звернулась голова обласної організації профспілки медпрацівників Ольга Валевська.

Керівник Асоціації ОТГ Світлана Спажева подякувала профспілкам за підтримку місцевого самоврядування та визначила нові напрямки взаємодії на наступний період.

Під час цього заходу В.Дубіль вручив найкращому голові ОТГ Дніпропетровщини і України, очільнику Слобожанської об’єднаної громади Івану Камінському нагрудний знак облпрофоб’єднання «Профспілкова пошана», яким він відзначений  за великий внесок у розвиток місцевого самоврядування та співробітництво з профспілками у вирішенні соціальних питань.

 20201223 105751

                                                        Прес-центр Дніпропетровського

                                                        облпрофоб’єднання