АА5

Сумська обласна рада профспілок звернулась до Верховної Ради, Кабінету Мінстрів України, головам Сумської облдержадміністрації та Сумскької обласної ради з листами щодо підвищення тарифів. У листах зокрема зазанчається, що Сумська обласна рада профспілок, виражаючи інтереси більш ніж 120 тис. членів профспілок області, висловлює категоричну незгоду підвищенням з 01 січня 2021 року тарифів на газ та електроенергію для населення.

Профспілки Сумщини  наголошують, що в умовах пандемії, кризових явищ в економіці, зростанні зарплатних боргів політика Уряду щодо підвищення тарифів призводить до порушення Конституційного права громадян на гідне життя, падіння життєвого рівня населення, створює значну соціальну напругу  в суспільстві і неминуче призведе до нового витка цін на товари першої необхідності тазбільшення існуючих боргів населення за житлово-комунальні послуги.

        Профспілкова сторонавважаєнеприпустимим, щопід лозунгом ринкових реформ та розвитку конкурентного середовища,влада в черговий раз виконуєзабаганкиолігархівза рахунокінтересівпростихукраїнців.

Держава фактичносамоусунуласьвідконтролю та регулюванняситуації в енергетичнійсфері. Ми вважаємо, що політика держави щодо запровадження ринкових відносин у сфері енергетики та комунальних послуг має узгоджуватись з політикою у сфері доходів та оплати праці, політикою забезпечення енергоефективності будівель, політикою боротьби з енергетичною бідністю.

В періодкарантинних обмеженьвладамаєпідтриматинаселення та встановитимораторій на підвищення будь-якихтарифів. Питанняїхзміниможливе лише післявиходукраїнизкризи, відновлення у повномуобсязіроботивсіхгалузейекономіки, стабілізаціїситуації на ринку праці, зростаннярівнядоходівгромадян.  

У листах - конкретні вимоги та пропозиції. 

АА6