ea2cdd62f5dc1635079b62f5ea48d2e1

Міністерство фінансів України на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України О. Ю. Резнікова розглянуло лист Федерації професійних спілок від 11.12.2020 № 02/01-15/862 з пропозиціями щодо забезпечення дотримання законних прав працівників усіх галузей економіки та бюджетної сфери і дало відповідь стосовно:

- підвищення у Державному бюджеті на 2021 рік розмірів державних соціальних стандартів і гарантій до законодавчо гарантованого рівня, а також перенесення підвищення розміру мінімальної заробітної плати з грудня 2021 року на липень 2021 року,

- забезпечення підвищення заробітної плати медикам, освітянам та недопущення замороження заробітної плати державних службовців та ін.

Щодо зростання цін на енергоносії Мінфін поінформував, що Програма житлових субсидій населенню залишається головним механізмом забезпечення соціального захисту населення, через яку держава компенсує сім’ям витрати на оплату житлово-комунальних послуг у межах нормативів споживання послуг, що перевищують обсяг обов’язкового платежу.

З повним текстом відповіді можна ознайомитись тут.

Прес-центр ФПУ