6ab5470c4b6ce87b7716a486ca7bd900.png 

20 січня відбулось засідання президіїї Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, на якому було розглянуто питання про виконання постанови президії ФПУ «Про позицію Федерації професійних спілок України щодо неприпустимості підвищення цін на природний газ, тарифів на електроенергію та комунальні послуги в умовах пандемії та зниження доходів населення».

Після зростання з 1 січня 2021 року ціни на газ та тарифів на електроенергію, зазначалось під час засідання, президією Обласного об’єднання профспілок було здійснено ряд заходів, спрямованих на посилення в цих умовах соціального захисту працюючих та всього населення.

Зокрема, 6 січня п.р. було надіслано звернення до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з вимогою зупинення тарифного геноциду та введення в енергетичній галузі державного регулювання, а також встановлення в період карантину мораторію на підвищення будь-яких тарифів.

12 січня п.р. президія облпрофоб’єднання звернулась до Голови Верховної Ради України Д.Разумкова з вимогою внести та терміново розглянути законопроєкт про призупинення підвищення тарифів на газ та електроенергію і заборону таких дій на час пандемії. Було запропоновано заслухати в парламенті звіт уряду про ситуацію з видобутком в Україні власного газу та його використанням для потреб житлово-комунального господарства і населення, виробництвом та розподілом електроенергії.

Також було направлено звернення до народних депутатів України від Дніпропетровської області з пропозицією підтримати, в межах своїх повноважень, вимоги облпрофоб’єднання.

18 січня 2021 року співголова обласної тристоронньої соціально-економічної ради, голова облпрофоб’єднання В.Дубіль надіслав звернення голові облдержадміністрації В.Резніченку, голові обласної ради М.Лукашуку та керівнику Федерації організацій роботодавців В.Сергєєву щодо необхідності термінового проведення засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради для розгляду питання про зростання тарифів на газ, електроенергію та комунальні послуги в період пандемії і зниження рівня доходів населення, а також спільного напрацювання пропозицій щодо удосконалення державної цінової політики в енергетичному секторі і запровадження додаткових заходів щодо посилення соціального захисту громадян.

Президія облпрофцентру вирішила продовжити роботу з виконання постанови ФПУ та рекомендувала членським організаціям активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу в колективах щодо дій профспілок. Визнано також доцільним продовжити підтримку акцій громадськості проти тарифного геноциду.

З подальшими колективними діями президія буде визначатися з врахуванням ситуації і відповідних рішень виборчих органів Федерації профспілок України.

Детальніше http://www.doop.dp.ua/news/423-zupiniti-tarifnij-genotsid

Прес-центр

Обласного обєднання профспілок