БУХ2

22 січня у Будинку профспілок у Києві в режимі відеоконференції відбувся семінар для завідувачів фінансових відділів – головних бухгалтерів центральних органів всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань з актуальних питань бухгалтерського обліку та фінансової звітності профспілкових організацій. У цьому заході взяли участь понад сто фахівців фінансової справи.

БУХ3

«Головна наша мета  – оновити знання щодо підбиття  підсумків фінансової діяльності, навчитися формувати та своєчасно надавати звіти за 2020 рік в нових умовах та вимогах до неприбуткових організацій, - зазначила в ексклюзивному коментарі нашому кореспонденту Головний бухгалтер – Керівник Управління фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи Федерації профспілок України Світлана Моторенко. -  Враховуючи, що ці питання вимагають досить високої та якісної професійної підготовки, нам необхідно під час семінару дати повну інформацію з зазначених питань. У цьому нам допоможе відомий експерт  з бухгалтерського та податкового обліку неприбуткових організацій, аудитор Світлана Ярошинська».

БУХ4

Враховуючи велику кількість членських організацій, які мають статус неприбуткових (тільки первинок   – більш 50 тисяч), фахова підготовка спеціалістів, які будуть готувати ці звіти, дуже важлива.

БУХ5

Вона подякувала територіальним профоб’єднанням, які організували на місцях цілі студії, де зібрали профспілкових фінансистів  для того, щоб вони могли отримати актуальну і важливу інформацію. Говорячи про актуальність теми, вона проінформувала про зміни в законодавстві щодо фінансової звітності неприбуткових організацій, а також про те, що за цей час зроблено Федерацією профспілок України, СПО об’єднань профспілоку цьому напрямі.

БУХ6

Відбулась широка дискусія з актуальних та важливих питань бухгалтерського обліку, фінансової, податкової та іншої звітності. На думку всіх учасників семінару, він був дуже корисний, збагатив представників профспілок новими знаннями, які, безумовно, допоможуть їм в подальшій діяльності. Управлінням фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи Федерації профспілок України заплановано підготовку методичних рекомендацій щодо формування та подання звітності. За заявками членських організацій матеріали будуть розповсюджені серед профспілкових організацій. БУХ7

Прес-центр ФПУ