АТБ1

Гуртуємося й надалі задля блага наших спілчан!

23 січня минуло 29 років від дня створення Професійної спілки працівників атомної енергетики та промисловості України. Саме цього дня 1992 року було ухвалено Постанову I з’їзду Атомпрофспілки, що засвідчила її народження. Щиро вітаю усіх вас, шановні колеги, зі святом! Глибока шана і щира вдячність за щоденну невтомну працю, готовність боротися за соціальну справедливість, обстоювати честь і гідність людини праці.

З кожним роком ми стаємо згуртованішими і загартованішими, бо маємо оперативно реагувати на всі виклики сьогодення. Нам не бракує досвіду, мудрості, єдності та солідарності. Й це засвідчив ще один прожитий рік — 2020-й. Він розпочався з протестів проти антисоціальних законопроєктів влади, які суперечили національному законодавству, Конституції України та основним міжнародним трудовим нормам. Атомпрофспілка долучалася до всіх маштабних акцій — від пікетувань будинку Комітету Верховної Ради України до «Хвилі гніву» під стінами Кабінету Міністрів України і у містах-супутниках АЕС.

Атомпрофспілка не залишилася осторонь у боротьбі і з таким неочікуваним ворогом, як коронавірус. 14 квітня Президія Центрального Комітету прийняла Постанову «Про надання безповоротної фінансової допомоги профспілковим організаціям медичних закладів, у яких працюють члени Атомпрофспілки». З метою їх захисту на рахунки первинних профорганізацій почала надходити фінансова допомога для придбання засобів індивідуального захисту.

Виділяли кошти на боротьбу з COVID-19 і профкоми відокремлених підрозділів ДП НАЕК «Енергоатом».

Протестні акції вараських медиків, працівників ДП «СхідГЗК», ДП НАЕК «Енергоатом», що відбувалися впродовж минулого року і на яких спілчани вимагали переглянути дискримінаційну політику щодо їхніх підприємств, очолювала Атомпрофспілка.

У вересні ми провели масштабний Форум Атомпрофспілки, у рамках якого відбувся Пленум Центрального Комітету, на порядку денному було спільне вирішення проблем атомно-енергетичного та промислового комплексу України. Не забували ми і про навчання наших спілчан, одне з яких пройшло безпосередньо на Форумі в Одеській області, інше, а саме виїзний семінар для представників установ природно-заповідного фонду — у НПП «Гуцульщина» в Косові.

Ми подорослішали ще на один рік. Пережили чимало потрясінь і болючих втрат, але зуміли стати сильнішими, вчергове підтверджуючи життєспроможність і чітку позицію в боротьбі за свої права. Ми відзначали славні ювілеї наших первинок, «круглу дату» друкованого органу Атомпрофспілки — газети «Атомник України». У будні і свята ми були разом! Гуртуймося й надалі задля блага наших спілчан, заради розвитку профспілки та України. В єдності — наша сила!

Голова Атомпрофспілки України Валерій МАТОВ

#Atomprofspilka #Atomprofinfo