20210128 100430

Профспілкова сторона ініціювала проведення спільної зустрічі  представників органів влади та профспілок в зв`язку з масовими зверненнями працівників та членів їх сімей. Зустріч відбулася 28 січня 2021 року в залі апаратних нарад Сумської обласної державної адміністрації.

Сторону профспілки представляли Сумська обласна рада професійних спілок, голови 15-ти обласних галузевих організацій профспілок та  представники спільного представницького органу профспілок на регіональному рівні.

Головне питання, яке стояло на порядку денному - це можливе підвищення тарифів на газ, електроенергію та комунальні послуги. Було наголошено, що в умовах тривалого карантину, зростання безробіття та бідності,  підвищення тарифів на комунальні послуги є неприпустимим та призведе  до подальшого зубожіння населення.

Ще одне важливе питання до розгляду -  в умовах реформи децентралізації влади та створення територіальних громад масовими явищами стали скорочення працівників, порушення трудових прав  та знищення чи спроби протидії створення профспілкових організацій. Голови профспілки працівників освіти та науки, охорони здоров`я, культури, державних установ висловили своє бачення ситуації та висвітили проблемні питання в територіальних громадах.

         За результатами зустрічі губернатор пообіцяв всі висловлені пропозиції взяти до уваги, надати  доручення відповідним структурним підрозділам та запросив голів обласних галузевих організацій профспілок на особисту зустріч 29 січня .

20210128 114154

Сумська обласна рада професійних спілок