FB IMG 1612296404772

Хто такий Потьомкін? І чому він на­говорив на дисциплінарне стягнення?

Потьомкін Володимир Олексан­дрович – адвокат Ради адвокатів Київської області та, за сумісництвом і цікавим збігом обставин, помічник-консультант на громад­ських засадах одіозної народної депутатки й голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, про що свід­чать відкриті джерела.

Неприязнь пані депутатки до профспіл­кових організацій, підприємців, ветера­нів та незахищених верств населення знайшла своє відображення не тільки у гучних і резонансних заявах, а й в ак­тивній протидії законній діяльності од­ного з найбільших громадських об’єднань в Україні – Федерації профспі­лок України. Численні нападки у ЗМІ, продукування заяв про порушення кри­мінальних проваджень за надуманими і недостовірними даними – це та багато іншого заради «прихватизування» ла­сих шматочків профспілкового майна.

Апогеєм словесних баталій стало про­ведення засідання круглого столу в державній інформаційній агенції «Укрінформ» на тему «Захист прав громадян та держави на майно, що було передано у відання Федерації професійних спілок України».

Саме тоді, 26 серпня 2020 року, під час свого публічного виступу адвокат-по­мічник нардепа Володимир Потьомкін допустив грубе порушення статті 62 Конституції України та Правил адво­катської етики (стст. 7, 12, 54), неодно­разово застосувавши до ФПУ в своїй промові словосполучення «злочинна організація». При цьому, такі закиди були голослівними, адже законних до­казів на підтвердження таких висно­вків пан адвокат не надав.

Незважаючи на голосні провокації, ФПУ обрала захист виключно в право­вому полі, оскільки подібні висловлю­вання є неприпустимими з точки зору діючого законодавства, яке регулює професійну діяльність адвокатів в Україні. Було прийнято рішення про звернення із скаргою до Кваліфікацій­но-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області щодо порушення ад­вокатом Володимиром Потьомкіним Правил адвокатської етики.

І от, 27 січня 2021 року на засіданні КДКА було встановлено факт пору­шення адвокатом Володимиром По­тьомкіним Правил адвокатської ети­ки та вирішено накласти дисциплі­нарне стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською ді­яльністю строком на 6 місяців.

ПРОФІНФОРМ