IMG 5718

3 лютого відбулась зустріч  профспілкового активу з представниками Чернігівської територіальної громади. В зустрічі прийняли участь голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій КАПЛІЙ, завідуюча відділом соціально-економічного захисту облпрофради Тамара БЕЛЕСКОВА,  голова обласної організації профспілки охорони здоров’я Ірина БАЛЬЧЕНКО, профспілковий актив Чернігівської територіальної громади, голова Чернігівської територіальної громади Віталій МАНИЧ.

Голови  профспілкових організацій спільно з керівництвом  Чернігівської територіальної громади обговорили  нагальні  проблеми громади, соціальні питання мешканців громади також питання збереження цілісності галузевих організаційних ланок профспілок та їхніх структур, недопущення необґрунтованої ліквідації профспілкових організацій у процесі оптимізації мереж закладів бюджетної сфери, питання укладання колективних договорів та їх повідомчої  реєстрації.

 З питань підтримки медиків до представників Чернігівської територіальної громади  звернулась голова обласної організації профспілки медпрацівників  Ірина БАЛЬЧЕНКО.

Активісти Чернігівської територіальної громади провели засідання та прийняли рішення про створення Спільного представницького органу профспілкових організацій Чернігівської Територіальної громади, затвердили Положення про Спільний представницький орган профспілкових організацій Територіальної громади, обрали Голову Спільного представницького органу профспілкових організацій Чернігівської Територіальної громади – Людмилу ВЕРЕМІЙ.

Для закріплення співпраці голова облпрофради Віталій КАПЛІЙ та голова Чернігівської територіальної громади Віталій МАНИЧ за присутності профспілкових активістів громади підписали Угоду про співпрацю між Запорізькою обласною радою профспілок та Чернігівською територіальною громадою

 Предметом Угоди є співпраця соціальних партнерів та активна робота з соціального діалогу задля єдиної мети – побудови соціально відповідального суспільства в питаннях регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, створення сприятливих умов для вирішення соціально-економічних проблем територіальної громади та її членів.

Голова обласної ради профспілок висловив вдячність керівнику територіальної громади за готовність і налаштованість на розвиток контактів з профспілковими організаціями, поінформував про діяльність ФПУ, облпрофради, її членських організацій, спрямовану на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих та їх сімей.

Модернізація підходів до профспілкової діяльності може дозволити об`єднанню найманих працівників гідно конкурувати з новітніми громадськими організаціями, стати гнучким, динамічним і придатним для інновацій.
Якщо в нас буде сильна профспілка, не матиме значення, хто в парламенті, органах управління. Вони змушені будуть робити те, чого прагнемо ми, тому що саме профспілка – реальна структура громадського суспільства, яка повинна стати реальним інструментом впливу на владу, контролю за її діяльністю.

У цьому контексті, підкреслив Віталій КАПЛІЙ, наполегливо  будемо розвивати соціальний діалог з іншими територіальними громадами, передусім щодо підвищення ролі профспілкових структур та збереження галузевого принципу побудови профорганізацій, які у них діють.

 Загалом відбулася зацікавлена розмова, в ході якої йшлося про спільні кроки щодо забезпечення гідного рівня життя працівників, належної якості послуг, що надаються в  територіальній громаді, створення нових робочих місць тощо.

IMG 5719

Запорізька обласна рада профспілок