А33

У Кривому Розі відбулося засідання громадської координаційної ради «Кривий Ріг - рідне місто», до участі в якому запросили представників ПМГУ – як найпотужнішої і найвпливовішої профспілкової організації в регіоні.

Головним питанням зустрічі громадських діячів було створення науково-суспільного Центру соціального моніторингу громадської думки імені Г.І.Гутовського, що діятиме в структурі ради «Кривий Ріг – рідне місто».

До складу Центру соціального моніторингу громадської думки обрано 16 відомих на Криворіжжі людей з різних сфер діяльності на чолі з Почесним громадянином міста Кривий Ріг Дмитром Степанюком. Серед них – кілька професорів, науковці, ветерани органів місцевого самоврядування. Від профспілок затверджена кандидатура головного спеціаліста з інформаційної роботи Криворізької міської організації Профспілки металургів і гірників України Оксани Шахмоть.

«Метою новоствореного Центру, що діятиме в Кривому Розі на громадських засадах, є розширення комунікацій громадськості з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування Кривого Рогу, запровадження інноваційної моделі інтегральної громадської оцінки їхньої діяльності по міжнародних індикаторах ООН - «щастя» та «якість життя», - а також моніторинг інших вагомих соціально-економічних процесів, внесення конструктивних громадських пропозицій щодо їх покращення», – повідомив голова Центру Дмитро Степанюк.

За інформацією Криворізької міської організації ПМГУ