F41AA0D6 B074 4192 A284 BB922BE086A3 1366x768

Голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль взяв участь у організованій з ініціативи  обласної ради та Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини ZOOM-конференції  у форматі «круглого столу» щодо зовнішнього управління професійно-технічним навчанням на регіональному рівні в інтересах роботодавців за досвідом Німеччини. У заході, проведеному в рамках реалізації українсько-німецького проєкту з розширення соціального діалогу, крім представників облдержадміністрації та облради, обласного Центру зайнятості , німецького експерта Ганса Трепте, брали також участь представники багатьох професійних шкіл.

         Учасники «круглого столу» обговорили питання вдосконалення підготовки кваліфікованих кадрів, шляхи поліпшення взаємодії навчальних закладів з роботодавцями та службою зайнятості. Особливо відзначалась важливість запровадження дуальної системи навчання, яка добре зарекомендувала себе у Німеччині.

         Проблеми збереження та розвитку трудового потенціалу, підготовки кадрів, зазначив під час заходу В.Дубіль, постійно знаходиться у полі зору президії облпрофцентру. Останніми роками спільно з роботодавцями та Торгово-промисловою палатою проведено ряд заходів, в тому числі щодо виділення коштів з обласного бюджету на розвиток профтехзакладів після того як було припинено їхнє фінансування з держбюджету. Приділяється увага й створенню належних умов проживання та харчування, соціальному захисту  учнів, реалізації згаданого українсько-німецького проєкту, який сприяє вдосконаленню соціального партнерства в регіоні.

         Представник профспілок наголосив також на необхідності продовження співпраці навчальних закладів з органами місцевого самоврядування, бо останнім часом намітилась тривожна тенденція, коли місцева  влада погоджує квоти на підготовку кадрів виключно для місцевих потреб мегаполісів (в основному – для комунальних служб), забуваючи при цьому про промисловість та соціальну сферу. У зв’язку з цим, на думку профспілок, необхідно прискорити процес передачі професійних шкіл до обласної власності.

                                                                           Прес-центр  Дніпропетровського

                                                                           облпрофоб’єднання

                                                                           (фото облоради)