ekonomika 123

В Уряді обговорено заходи щодо забезпечення фінансової стабілізації ринку електричної енергії на середньострокову перспективу та затверджено план дій з реалізації Меморандуму у сфері постачання теплоенергії і гарячої води.

 

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участі представників профспілок, урядовців і народних депутатів 23 лютого ц.р. відбулось онлайн-засідання Антикризового енергетичного штабу. 

Учасники наради, серед яких: міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, перший заступник міністра енергетики Юрій Вітренко, інші представники Уряду та парламентарі, міські голови та керівники НКРЕКП і «НЕК «Укренерго», обговорили проблемні питання функціонування електроенергетичного комплексу України.

У нараді взяв участь та з проблем функціонування вугільної галузі виступив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов.

У ході роботи розглянуто пропозиції щодо забезпечення фінансової стабілізації ринку електричної енергії на середньострокову перспективу, а також можливість запровадження річного продукту вартості газу як для ТКЕ, так і для громадян.

Прем’єром дано доручення НКРЕКП спільно з НАК «Нафтогаз Україна» верифікувати всі борги теплопостачальних підприємств. Водночас Антикризовий енергетичний штаб на базі Міністерства розвитку громад та територій і Міністерства енергетики має визначити механізми погашення заборгованості та спільно з Міністерством фінансів знайти джерела для їх фінансування. 

У підсумку затверджено план дій щодо реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води, підписаний 9 лютого цього року між Урядом та Асоціацією міст України. 

 

Детальніше

6034de3b30dea285813917 240221

Прес-центр ФПУ

за повідомленнями Інтернет-видань