7bd509036b18e9d35884123f73438101

Влада повинна бачити проблеми на місцях, а поглиблення децентралізації підніме благоустрій у регіонах і дасть шанс працевлаштування, – на цьому наголошувалось на  нараді з питань розвитку регіонів, яка відбулась під головуванням Президента України Володимира Зеленського 1 березня ц.р.

Зокрема, йшлося про якісні публічні послуги та ефективне управління регіонами, ефективне місцеве самоврядування, цифровізацію регіонів, житлове кредитування, якісне водопостачання та поводження з побутовими відходами.

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у ході наради розповів, що Уряд працює над розробкою зрозумілої для громадян системи органів виконавчої влади, щоб діалог і взаємодія влади та громадян були прозорими й комфортними. «Для цього має бути підвищена швидкість та покращена якість надання адміністративних послуг, надана об’єктивна оцінка соціально-демографічному стану в країні. Це дасть змогу ефективно фінансувати соціальну, освітню, медичну та культурну сфери».

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив: «Обсяг залученого приватного капіталу та кількість створених робочих місць будуть головними показниками розвитку регіонів, адже з цього розвиватиметься й соціальна сфера, від цього залежатиме обсяг податкових надходжень.

«За кілька років ми розбудуємо зручну та доступну інфраструктуру: сто відсотків шкіл будуть відповідати найкращим умовам комфортного простору, кожна громада до 20 тисяч мешканців матиме якісний стадіон, екстрена допомога приїжджатиме не більш ніж за 20 хвилин», – сказав він.

Детальніше

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Укрінформу