IMG 5743

3 березня відбулась зустріч  профспілкового активу з представниками Гуляйпільської територіальної громади. В зустрічі прийняли участь голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій КАПЛІЙ, завідуюча відділом соціально-економічного захисту облпрофради Тамара БЕЛЕСКОВА профспілковий актив Гуляйпільської територіальної громади, голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій ЯРМАК

Голови  профспілкових організацій спільно з керівництвом  Гуляйпільської територіальної громади обговорили  нагальні  проблеми громади, соціальні питання мешканців громади також питання збереження цілісності галузевих організаційних ланок профспілок та їхніх структур, недопущення необґрунтованої ліквідації профспілкових організацій у процесі оптимізації мереж закладів бюджетної сфери, питання укладання колективних договорів та їх повідомчої  реєстрації.

IMG 5723

 Представники профспілок Гуляйпільської  територіальної громади провели засідання та прийняли рішення про створення Спільного представницького органу профспілкових організацій Гуляйпільської Територіальної громади, затвердили Положення про Спільний представницький орган профспілкових організацій Територіальної громади, обрали Голову Спільного представницького органу профспілкових організацій Гуляйпільської Територіальної громади – Анатолія Клименко – голову районної організації профспілки працівників освіти та науки.

Для закріплення співпраці голова облпрофради Віталій КАПЛІЙ та голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій ЯРМАК за присутності профспілкових активістів громади підписали Угоду про співпрацю між Запорізькою обласною радою профспілок та Гуляйпільською територіальною громадою.

Предметом Угоди є співпраця соціальних партнерів та активна робота з соціального діалогу задля єдиної мети – побудови соціально відповідального суспільства в питаннях регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, створення сприятливих умов для вирішення соціально-економічних проблем територіальної громади та її членів.

IMG 5749

Голова обласної ради профспілок висловив вдячність керівнику територіальної громади за готовність і налаштованість на розвиток контактів з профспілковими організаціями, поінформував про діяльність ФПУ, облпрофради, її членських організацій, спрямовану на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих та їх сімей.

Подібна зустріч  активістів профспілки та представників місцевої територіальної громади відбулась також в місті Енергодар. В зустрічі прийняли  участь голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій КАПЛІЙ, завідуюча відділом соціально-економічного захисту облпрофради Тамара БЕЛЕСКОВА,  голова обласної організації профспілки житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Алла МАЛИГІНА, профспілковий актив Енергодарської місцевої територіальної громади, голова Енергодарської місцевої територіальної громади Дмитро ОРЛОВ.

IMG 5744

На зустрічі обговорили коло питань, які гальмують побудову профспілкової структури. Як вписатись у новостворені органи самоврядування, з ким підписувати колективні договори (угоди), коли буде прийнятий новий Закон України «Про колективні договори та угоди» як налагодити співпрацю з новими органами влади та знайти своє місцем у новостворених структурах?   Головне зараз зберегти профспілкові організації, забезпечити дотримання трудового законодавства для членів профспілок, провести ефективні колективні переговори щодо укладання колективних договорів.

Учасники зустрічі домовились про підписання Угоди про співпрацю  між Запорізькою обласною радою профспілок та Енергодарською  місцевою територіальною громадою.

IMG 5720

Федерація профспілок України

за повідомленням

Запорізької обласної ради профспілок