А2

«Ми знову перемогли. Київський апеляційний суд скасував ухвалу Печерського суду про повторний арешт нерухомості профспілок, - написав на своій сторінці у Facebook заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко. - Суд став на бік ФПУ та Укрпрофоздоровниці та визнав, що повторний арешт майна профспілок, накладений 12 січня є неправомірним.

Суд побачив, що між першим і другим арештом (майже 3 тижні) слідчий НЕ ПРОВОДИВ жодних дій щодо ФПУ чи ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

Мабуть, отримання і збір доказів та їх реальна перевірка у кримінальному провадженні поступилися місцем новорічно-святковій метушні. Чи, може, задача була в іншому – просто обмежити можливості законних власників користуватись та розпоряджатись майном?

Чи варто говорити, що прокурор, який мав би представляти інтереси держави, відверто ігнорував виклики у судові засідання і жодного разу там не з’явився?

Зрозумівши, що «бомбити» профспілки неправомірними арештами майна просто безглуздо, слідчі почали викликати на допити керівництво ФПУ та носити ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів ФПУ.

Боротьба триває – ми перемогли в цій битві, переможемо і в наступних!»