А23 

Сьогодні, 17 березня, відбулося засідання Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. Сторонами було продовжено дію Територіальної угоди між Львівською обласною державною адміністрацією, Об’єднанням профспілок Львівщини і Львівським обласним об’єднанням організацій роботодавців на 2021-22 роки. Цьогоріч головуючим ради обрали Максима Козицького (головуюча сторона змінюється щорічно).

«Ця угода регламентує наші стосунки у сфері економічних і виробничих відносин, у сфері забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, у сфері оплати праці та трудових відносин, у сфері охорони праці та здоров’я, умов охорони навколишнього середовища. Також вона регламентує наші стосунки у соціальному діалозі і трьохсторонню співпрацю. Важливою складовою цієї угоди є тарифна частина, яка передбачає тарифікацію оплати праці у житлово-комунальному секторі . Всього угода складається з 66 взаємних зобов’язань», - розповів голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько

Сторони соціального діалогу до кінця поточного року повинні розробити проєкт Територіальної угоди на 2022-2024 роки та затвердити її на наступному засіданні.

Окрім цього, на засіданні обговорили ситуацію, що виникла у зв’язку з підвищенням тарифів у сферах енергетики та комунальних послуг. За результатами обговорення вирішено звернутися до Кабміну з пропозиціями:

Внести зміни у Державний бюджет України на 2021 рік стосовно видатків на відшкодування залишків узгодженої та непрофінансованої заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої Територіальною комісією у 2017 році по підприємствах теплокомуненерго – 60,1 млн грн, і водопровідно-каналізаційного господарства – 124,4 млн гривень.

Внести зміни до Кодексу газорозподільних систем та до діючого Типового договору розподілу природного газу в частині передбачення для виробників теплової енергії з сезонним (одноставковим) тарифом, можливості розраховуватись за послуги з розподілу природного газу за фактично спожитий об’єм природного газу в конкретному розрахунковому періоді опалювального сезону.

Федерація профспілок України

Джерело: https://www.facebook.com/opl.lviv