IMG 90a6d0e7c808b6309cf4c9c14ef23a3b V1

У Держпраці 12 березня 2021 року голова Громадської ради Валентин Маціяшко, заступника керівника департаменту охорони праці ФПУ провів планове засідання Громадської ради при Державній службі України з питань праці.

  Під час засідання було розглянуто низку важливих питань щодо стану травматизму в Україні та розгляд проєктів нормативних актів.

У обговоренні взяли участь керівники структурних підрозділів Держпраці.

Щодо стану виробничого травматизму в Україні за 2020 рік у різних галузях економіки, а також про основні події і причини виникнення нещасних випадків на виробництві та Плану заходів Держпраці щодо його зменшення доповів Гнатюк О.А. – начальник управління інспекційної діяльності Держпраці.

 Про План заходів із відзначення у 2021 році Дня охорони праці в Україні під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР», а також щодо перегляду редакції підпункту 7 пункту 5 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 21.08.2019 №823доповів Гончарук В.Ф. – директор департаменту з питань праці Держпраці.

 Ігнатов О.М. – заступник директора департаменту – начальник відділу нагляду в металургії, машинобудуванні та енергетиці департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Держпраці доповів про розгляд проєкту наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці».

 Також, члени Громадської ради, розглядали питання щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про Державну службу України з питань праці»; законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності» зареєстрованого у Верховній Раді України за №5054; проєкту Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі»; пропозицій щодо змін до наказу Держнаглядохоронпраці від 26 січня 2005 року №15 «Типове положення про проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».

IMG d9d1b30defd4ae9d9e6eab6ed7c2d1af V

Федерація профспілок України