А2

22 березня відбулося голосування в Сенаті США за затвердження кандидатури на посаду міністра праці - це місце зайняв колишній мер Бостона, колишній глава Бостонської ради будівельних професій, що об'єднує два десятка будівельних профспілок, Мартін Уолш. Як повідомляє New York Times, кандидат отримав двопартійну підтримку і був затверджений на цю посаду 68 голосами проти 29.

Одним з основних пріоритетів Уолша на посаді міністра праці буде активізація Управління захисту здоров'я та охорони праці, яке критикують за нездатність захистити робітників під час пандемії. Управління недавно випустило новий посібник для роботодавців щодо захисту працівників від Covid-19 і розглядає нове правило, що пропонує заходи безпеки, відхилені адміністрацією попереднього президента Дональда Трампа.

Призначення Уолша було сприйнято американськими профспілками з натхненням, глави профспілкового руху США в своїх заявах висловили впевненість у тому, що відомство під керівництвом Уолша сприятиме збільшенню чисельності профспілок і буде проводити зовсім іншу політику, ніж його попередник з адміністрації Трампа.

Федерація профспілок України

Джерело: https://www.solidarnost.org