727dde8c1d4ca0f4a657a

22 березня у Палаці культури м. Чорнобиль у рамках перебування на Чорнобильській АЕС народних депутатів з Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулася зустріч з представниками трудових колективів підприємств Чорнобильської зони відчуження.

У складі чисельної делегації (майже сорок осіб) були народні депутати, представники міністерств, заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко та ін.

Лідери Атомпрофспілки взяли участь у заході, щоб учергове озвучити проблеми, що накопичилися на підприємствах Чорнобильської зони відчуження. З інформацією про ситуацію виступив представник Атомпрофспілки у Чорнобильській об’єднаній організації профспілки Микола Тетерін. Він озвучив питання затягування з виплатою лікарняних — затримка становить уже декілька місяців. Голова Атомпрофспілки Валерій Матов, зокрема зазначив, що «Головна проблема зони відчуження — це відсутність належного фінансування.— це вже хронічна хвороба, що повторюється з року в рік, і щоразу вона стає «болючішою».

«Ще одне питання, яке не могла не порушити Атомпрофспілка, — наголосив заступник Голови Атомпрофспілки Павло Прудніков, — виплата і доставка чорнобильських пільгових пенсій. Відсутні кошти доводиться знімати з інших статей фінансування, передусім — з коштів на виконання робіт, не виплачувати працівникам премії тощо».

На зустрічі також було порушено проблему надзвичайно скрутної ситуації з фінансуванням, відсутності матеріально-технічного забезпечення медико-санітарної частини, що знаходиться у м. Чорнобиль. Іншої медсанчастини у Чорнобильській зоні відчуження немає.  М.Тетерін передав народним депутатам звернення, в якому йдеться про необхідність розв’язати проблеми працівників підприємств зони відчуження та само поселенців.

Детально

Прес-служба Атомпрофспілки