1578077401 1132 brown coal bucket wheel excavators engineering 33192

Результатом робочої зустрічі керівників профспілкових організацій Новокостянтинівської, Інгульської, Смолінської шахт Державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" («Схід ГЗК») з народним депутатом України Юрієм Кузбитом та головою Кіровоградської обласної ради Сергієм Шульгой стало напрацювання спільних дій з порятунку підприємства.

Предметом обговорення стала загроза припинення  роботи ДП «Схід ГЗК» вже з 1 квітня 2021 року. Як пояснив т.в.о. голови профспілкової організації підприємства Андрій Карпов, урановий концентрат, який видобувають на трьох шахтах Кіровоградської області, закуповує НАЕК «Енергоатом», проте договір про закупівлю діє лише до 1 квітня. Підприємством розробляється план припинення роботи шахт, включаючи заходи для мінімізації негативного впливу на екологію та зменшення соціальної напруги.

За результатами обговорення визначено два необхідних кроки для вирішення проблем ДП «Схід ГЗК»: укладення додаткової угоди про закупівлю НАЕК «Енергоатом» уранового концентрату та приєднання ДП «Схід ГЗК» до НАЕК «Енергоатом», як відокремленого підрозділу.

Також Юрій Кузбит ініціюватиме проведення круглого столу за участі Міністра енергетики України та  представників шахтарів і підприємства.

Детально

Атомпрофспілка

за повідомленням: https://oblrada.kr.ua