na sajt

Шановні друзі!

Традиційно 27 березня світова театральна спільнота відзначає Міжнародний день театру – надзвичайне свято духовності, культурного інтелекту, професійної майстерності та неперевершеного таланту.

Тож, дозвольте від імені багатотисячної Профспілки працівників культури України привітати з цим святом всіх працівників закладів, чиє життя нерозривно пов’язане з театральним мистецтвом, хто силою свого таланту розкриває в людях їх найкращі якості, вчить вічним істинам добра і краси, пробуджує благородні почуття та робить гідний внесок у зміцнення духовності українського народу.

Українська театральна традиція напрочуд потужна й багата. Творчі надбання митців з світовим іменем знаходять своє втілення та продовжують розвиватися у сучасній театральній школі, яка славиться талановитими особистостями. А завдяки своїй самобутності, українське театральне мистецтво займає достойне місце серед різноманіття культур світу та має міжнародне визнання.

Тож, нехай творчі натхнення та осяяння завжди будуть з усіма вами, а яскрава виконавська майстерність, самобутні інтерпретації класичних та сучасних творів у театральних постановках й надалі супроводжуються гучними аплодисментами та оваціями мільйонів відданих шанувальників.

На жаль, останнім часом театри, як і вся українська культура, переживають надскладний період та, як ніхто інший, відчувають негативний вплив пандемії. Але ми твердо віримо, що саме мистецтво, яке утверджує найвищі гуманні принципи, людську гідність та свідомість, гідно долатиме усі випробування, зберігаючи для майбутніх поколінь української нації духовну культуру.

Бажаю усім працівникам театрів міцного здоров'я, злагоди, успішного втілення сучасних креативних ідей, благодатного розвитку талантів, миру та подальшого процвітання.

З глибокою повагою до кожного,

Голова Профспілки  Людмила Перелигіна