IMG 1535

26 березня 2021 року відбулась церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Київською обласною радою профспілок та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України у Київській області.

Свої підписи під документом поставили Голова Київської обласної ради професійних спілок Лідія Харченко та в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області Георгій Галиць.

     Метою укладення Меморандуму є організація співпраці в напрямку забезпечення покладених на Сторони функції та завдань, врегулювання  взаємних прав та обов’язків  Сторін щодо реалізації державної політики у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, встановлення партнерських  відносин  та координації зусиль Сторін,  спрямованих на задоволення інтересів громадян шляхом якісного надання матеріального забезпечення, страхових виплат  та соціальних послуг.

     Сторони висловили готовність до здійснення взаємовигідного співробітництва, об’єднання зусиль для досягнення цілей у створенні сприятливих умов для надання допомоги застрахованим громадянам та потерпілим на виробництві.

     Також сторони зобов’язались здійснювати обмін інформацією з центральними органами виконавчої  влади, що забезпечують формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, реалізації державної податкової політики  та з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У рамках підписання меморандуму Георгій Галиць поспілкувався з керівниками усіх галузевих обкомів профспілок, що входять до складу облпрофради.

IMG 1542

Керівник обласного управління соцстраху проінформував профспілкових лідерів Київщини про ситуацію з розслідуванням нещасних випадків та професійних захворювань, зокрема, серед медиків, робота яких пов’язана з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження. На жаль, на сьогоднішній день до відділень фонду надійшло 1834 повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 медпрацівників та 33 – зі смертельним наслідком.

Управління буде регулярно обмінюватися з галузевим обкомом профспілки працівників охорони здоров’я такою інформацією, як і про суми виплат потерпілим та членам їх родин за рахунок коштів Фонду.

Георгій Галиць закликав представників застрахованих осіб у комісіях із соціального страхування підприємств, установ і організацій брати активнішу участь у своєчасному прийнятті рішень щодо подачі відділенням Фонду соцстрахування заяв-розрахунків на виплату коштів за листками непрацездатності своїх працівників, адже це дозволить скоротити терміни виплати лікарняних, а також зменшити кількість порушень, що пов’язані із призначенням матеріального забезпечення за неналежно виданими чи оформленими лікарняними листками.

Керівник обласного управління надав вичерпні відповіді на питання керівників галузевих профспілкових обкомів.

IMG 1550

    Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області та Київська обласна рада профспілок   домовилися  про посилення діалогу та співпрацю  у  роз’ясненні застрахованим особам  основних завдань і функцій  Фонду зокрема, шляхом надання консультацій з питань застосування законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, проведення  з цих питань навчань - тренінгів, семінарів, конференцій, «круглих столів», надання довідок та іншої довідкової інформації.

 

Київська обласна рада профспілок