f268259d632a12a9e7b87b12621757cc

 

Біля Будинку уряду в Бішкеку пройшов мітинг, організований Федерацією профспілок Киргизстану, повідомляється в Telegram-каналі профцентра. Присутні протестували проти нещодавно ухваленого парламентом у третьому читанні закону «Про профспілки». Основні вимоги мітингувальників - зустріч з президентом Садиром Жапаровим з метою: змусити його накласти вето на антиконституційний законопроект, а також розпустити парламент.

Представники Федерації профспілок Киргизстану, крім того, вимагають, щоб Держкомітет національної безпеки розслідував факти рейдерського захоплення будівлі профспілок за участю депутатів і факти переслідувань і побиття профлідерів.

Нагадаємо, парламентом Киргизстану в третьому читанні прийнято проєкт закону «Про профспілки». Федерація профспілок Киргизстану звернулася до президента Садира Жапарова з проханням не приймати цей законопроєкт. Профспілки зібрали понад 70 тис. підписів громадян з цим проханням президенту. Профспілки Киргизстану неодноразово виходили на акції протесту. У відповідь органи влади за сфабрикованими звинуваченнями завели кримінальні справи на керівників протестуючих профспілок і усунули їх від посад. Профлідери і активісти стають об'єктами арештів, постійних допитів, провокацій і тиску. Офіси профспілок і домівки профспілкових лідерів піддаються обшукам, рахунки профспілок заарештовують.

 

Федерація профспілок України

Джерело: https://bit.ly/3t0Tk75